Sensomotorische Integratie

Activiteiten en spelletjes

Het gebruik van ‘trilmateriaal’

aanraken met trilmateriaal  

‘Trilmateriaal’ helpt om de aandacht van uw kind op een bepaald lichaamsdeel te richten. Het gevolg is meestal dat uw kind dat lichaamsdeel beter gaat voelen en het daardoor ook beter kan gebruiken. Het trillen zelf vinden veel kinderen heel prettig en houdt gemakkelijk hun aandacht vast. Een tril- of massagebeest is prettig om in de handen te houden ook al doet uw kind er verder niet zoveel mee. Een trilkussen kan bijvoorbeeld ervoor zorgen dat uw kind beter gaat zitten en minder snel is afgeleid. Verder is er een heel scala aan tril- of massageartikelen verkrijgbaar, zoals massagerollen en massagematrassen.

Het vermelden waard zijn de Senseez trilkussens bijvoorbeeld de 3 in 1 flower. Dit is een kussen dat een zacht trillend gevoel geeft wanneer het wordt ingedrukt, je het kussen in je armen houdt, erop gaat zitten of liggen, of er met je voeten op steunt. Je kunt het ook voor je op tafel neerleggen en er dan met je bovenlichaam heerlijk ontspannen op steunen. Dat gaat ook heel goed in een rolstoel met een werkblad. Al na enkele minuten geeft het een heerlijk ontspannen gevoel dat ook nog een tijdje aanhoudt. Een ideaal kussen om mee te ontspannen.  3 in 1 kussen heeft ook ruimte om er een koud/warm compres en om er extra gewicht aan toe te voegen. Het compres kan worden verwarmd in de magnetron of worden afgekoeld in koelkast of in de vriezer. Een zakje met verzwaringsmateriaal is bijgevoegd. Het wel of niet toevoegen van het warm/koud compres - ook zonder dat het wordt afgekoeld of verhit - en het zakje met verzwaringsmateriaal heeft invloed op de manier van trillen. Het zakje met de therapearl parels verdeelt de trilling in het kussen beter waardoor het prettiger aanvoelt. Het verzwaringsmateriaal geeft meer stabiliteit aan het kussen maar dempt ook de trilling iets. Je moet dan ook meer druk op het kussen uitoefenen om het in trilling te brengen. Dit geeft extra mogelijkheden om met de trilling te experimenteren. 

Senseez trilkussen

                                    Senseez 3 in 1 flower

Dit kussen - en ook de andere Senseez kussens - biedt een waardevolle aanvulling aan het bestaande assortiment hulpmiddelen om de verwerking van zintuigprikkels te reguleren. Bijvoorbeeld na een drukke schooldag, om te kunnen ontspannen bij het inslapen en bij andere stressmomenten. Het is ook voor kinderen en volwassenen die minder goed hun lichaam voelen, overgevoelig zijn voor aanraking en een niet zo goed steun kunnen nemen als ze zitten liggen of staan. Ook voor volwassenen met een lichamelijk of verstandige beperking is het een prettig hulpmiddel om zich te ontspannen en zich daardoor 'beter' te voelen. 

Het trilmechanisme maakt een zacht geluid, sommige kinderen vinden dit onprettig. Senseez kussens zijn geen speelgoed en dienen gebruikt te worden onder supervisie. Ze zijn niet geschikt voor kinderen onder de vier jaar. De Senseez trilkussens zijn er in verschillende uitvoeringen. Ze zijn vanaf €34,95 te vinden in de Educadora webshop ook te vinden bij leveranciers.

Informatie over  'tril'-  en massagemateriaal

Verder naar volgende activiteit of spelletje

Els Rengenhart © 2009-2018 Privacybeleid