Sensomotorische Integratie

Adviezen, activiteiten en spelletjes

Het kiezen van de juiste activiteiten en spelletjes

Uw kind heeft een verstandelijke handicap

Voor kinderen met een verstandelijke handicap is de wereld wat moeilijker te begrijpen. Er komt dan ook veel informatie op hen af waar ze niet zo goed op kunnen reageren. Hierdoor bestaat de kans dat ze agressief, druk of angstig worden of zich juist terugtrekken en helemaal niet meer lijken te reageren. Over het algemeen hebben ze ook meer tijd nodig voor een reactie. 

Juist omdat het voor hen zo moeilijk is om op hun omgeving te reageren, is het heel belangrijk om door middel van gerichte activiteiten en spelletjes een reactie uit te lokken. Zo ontstaan er mogelijkheden om informatie op te nemen en contact te maken met de wereld. Een aantal van de beschreven spelletjes en activiteiten zijn ook heel geschikt om met volwassen verstandelijke gehandicapten te doen.

De volgende activiteiten en spelletjes zijn mogelijk geschikt:


Ook leuk om te doen met uw kind of met een volwassene met een verstandelijke handicap zijn de beweegliedjes van Jitske Draijer.

beweegliedjes
De beweegliedjes

De Beweegliedjes is een muziek-werkwijze voor kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf 6 maanden tot 4 jaar, die tevens kan worden gebruikt worden door groepsleiding, onderwijzers en behandelaars die werken met kinderen en volwassenen met een ontwikkelingsleeftijd vanaf 6 maanden tot 4 jaar. 'De Beweegliedjes' is ontwikkeld door Jitske Draijer, zij werkt in de zorg als muziektherapeut, SI-specialist, zangpedagoog en zangeres.

Jitske heeft een aantal eenvoudige liedjes met gebaren ingezongen die op haar website te beluisteren zijn. Daarbij laat zij zien op welke manier tijdens het zingen van de liedje ook de andere zintuigen kunnen worden gestimuleerd. Een aantal liedjes zijn gratis te beluisteren, voor andere moet u zich abonneren. Neem een kijkje op haar website www.debeweegliedjes.nl

De beweegliedjes zijn ook vinden op de pagina leveranciers.

Els Rengenhart © 2009-2019 Privacybeleid