Sensomotorische Integratie

Nieuws

volgen op linkedin   facebook icoon       


De laatste nieuwsbrief is verschenen op 14 novemberi 2019.

Deze en alle vorige nieuwsbrieven zijn te vinden in het archief:

Archief nieuwsbrieven


U kunt zich hier inschrijven voor de
nieuwsbrief 'sensomotorische integratie'. De volgende nieuwsbrief zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2020 verschijnen.   
                                                      


Nieuwe en vernieuwde webpagina's in 2019:
Concentratie
Taal-ontwikkeling
Speelgoed- en materiaalblogs
Nederlandse SI boeken
Leveranciers
Cadeautips


Website Sensomotorische integratie op Facebook:


Sensomotorische integratie is nu ook te vinden op Facebook.
Op deze pagina bestaat de mogelijkheid voor vragen, uitwisseling van ervaringen, boeken- en speelgoedtips, en is mede tot stand gekomen op advies van Linda Rijvers, een moeder van een zoon met prikkelverwerkingsproblemen.
Er zal ook regelmatig informatie en een 'activiteit van de week' worden geplaatst. Heb je vragen of handige tips plaatst het op facebook.com/SI.prikkEls.
 
We hopen op veel reacties, 'likes' en volgers.


Telefonisch consult:

Om de vragen te beantwoorden die mij regelmatig gesteld worden, is het mogelijk om tegen betaling telefonisch een consult aan te vragen. Informatie hierover is te vinden op: Telefonisch consult.Interview in 'Engagement met Autisme'.

Het septembernummer van het tijdschrift 'Engagement met Autisme',  is voor een deel gewijd aan: Autisme en prikkelgevoeligheid.  Bernadette Wijnker-Holmes (hoofdredactrice) van het ledenblad van de Nederlandse vereniging voor Autisme (NVA) heeft daarvoor een interview met mij gehouden. Het interview is ook op deze website te lezen:  ‘ Engagement met Autisme’, ledenblad NVA, nr. 4 jaargang 2012.Nieuws April 2012:


Cursus sensomotorische integratie:

De verschillende cursussen sensomotorische integratie zijn vergenomen door EstaSIOm de kwaliteit te waarborgen blijf ik de komende jaren nog intensief betrokken bij de verschillende cursussen. Wel zal ik vanaf 1 september 2012 mijn werkzaamheden met betrekking tot het lesgeven op de cursussen afbouwen. Er is intensief overleg met verschillende docenten om de lessen over te nemen. De cursussen zullen vanaf september 2012 in Ermelo plaats vinden.

 

Nieuwsbrief november 2010:

Interview
:

Cat Lichtenbelt geeft een gratis Engelstalig on-line tijdschrift uit over sensomotorische integratie. In oktober heeft ze een interview met mij gehouden; in het Engels en in het Nederlands. Naast allerlei andere lezenswaardige zaken kunt u op haar website het interview horen en lezen. www.sensoryflow.com   Artikel om te lezen (september 2009)

Cris Rowan, een Canadese ergotherapeute, heeft in SI Focus een artikel geschreven over: The Impact of Technology on Child Sensory and Motor Development.  Een zeer lezenswaardig artikel waarin het belang van aanraken, voelen en bewegen wordt benadrukt. Een extra aanmoediging om de beschreven spelletjes van deze website regelmatig met uw kind te doen.  
Januari 2009

Vanaf vandaag 30 januari 2009 is er een Engelse vertaling van deze website. De vertaling is gemaakt door Thea Claassen, fysiotherapeut. Indien u vindt dat deze website waardevolle informatie bevat kunt u nu ook uw Engels sprekende kennissen, vrienden,  collega's of andere belangstellenden op deze website attent maken. www.sensoryprocessing.info 
Els Rengenhart © 2008-2018 Privacybeleid